KOIRAMME - UROKSET

279555368_5286504921395360_7383503153042368676_nuusi.png
IMG_0159.jpg

SVOBODNAYA STAYA LOGAN LAKI, LOKI          > koiranetissä

FI20328/22

s. 20.6.2021

HISTORIAA JA LUONNE

 

Loki on ostettu Venäjältä Svobodnaya Staya -kennelistä yhteisomistukseen Maria Suomelan kanssa ja asuukin sen vuoksi vaihdellen Marian luona Lempäälässä ja välillä meillä Turussa. Loki on rento autoilija ja junailija ja tutkii uteliaasti kaikkea uutta. Lempeä ja herttainen luonne sulatti sydämen heti kättelyssä ja olemme saaneet ihmetellä millainen kultakimpale me oikein saatiinkaan.

Toinen omistaja, Maria, ajattelee Lokista näin: "Loki on erittäin ihana, sosiaalinen, ihmisiä ja toisia eläimiä ja koiria rakastava poju. Tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen, mutta erityisesti rakastaa lapsia. Olisi koko ajan menossa mukana ja tulisi sänkyynkin myös mukana nukkumaan jos saisi luvan. Lokista on myös kuoriutunut hyvin rohkea ja itsevarma nuori uros pentuajan epävarmuudesta huolimatta. Loki rakastaa leikkiä toisten koirien kanssa, ei väliä onko uros, narttu vai pieni pentu, hän on erittäin kohtelias ja leikkii todella rauhallisesti muiden kanssa. Lokin luonne on täyttä kultaa"

 

TERVEYS

Loki oli hyvin laihassa kunnossa tullessaan pentuna Venäjältä ja pian selvisikin, että sillä oli mukanaan erittäin sitkeä giardia. Giardian häätämiseen vaadittiin useita loishäätökuureja sekä lopulta vahvat antibiootit. Lokilla oli oksentelua, ripulia ja ruokahaluttomuutta pidemmänkin aikaa, mikä johti siihen, ettei se päässyt kasvamaan ja kehittymään normaalisti pentuaikana. Eläinlääkärit ovat esittäneet huolensa siitä, että suolisto saattaa jäädä pysyvästikin heikommin toimivaksi ja ainakin nyt alkuun vaikuttaa siltä, että ruuansulatuksessa tosiaan on häikkää, kun painoa ei tunnu millään kertyvän, vaikka syötetty ruoka on vahvaa ja ravitsevaa. Tällä hetkellä Lokin tilanne on kuitenkin vakaa; oireilut ovat takanapäin ja paino lähtenyt lievään nousuun. Nyt annetaan ajan hoitaa ja kerätään rauhassa massaa.

Loki täytti hiljattain vuoden ja päätimme Marian kanssa lähteä heti katsomaan mitä luustolle kuuluu. Yllätys ja ilahdus oli suuri lonkkien ollessa A/A ja kyynärien 0/0. Ulkomailta tuominen on kuitenkin aina kallis riski ja luuston suhteen meillä kävi hieno tuuri. Lokille tullaan teettämään vielä myös silmätutkimus sisältäen gonioskopian.

lonkat.png
kyynärä1.png
Kyynärä2.png